Μεγάλος Αδελφός

AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

‘’Η κλήση του χριστιανού είναι η εξής :να μένει στην αγάπη του Θεού, δηλαδή να αναπνέει , να ζει από αυτό το οξυγόνο, να ζει από αυτόν τον αέρα. Να μένει στην αγάπη του Θεού. Και με τον τρόπο αυτόν συνοψίζει το βάθος του λόγου Του για την αγάπη και προχωρεί. Με τι μοιάζει η αγάπη Του ; ’Όπως με αγάπησε ο Πατέρας, έτσι σας αγάπησα κι εγώ’. Είναι μια αγάπη που έρχεται από τον Πατέρα. Η σχέση αγάπης ανάμεσα σ’ Εκείνον και στον Πατέρα είναι και σχέση αγάπης ανάμεσα σ’ Εκείνον και σ’ εμάς. Μας ζητά να μείνουμε σ’ αυτή την αγάπη, που προέρχεται από τον Πατέρα’’.

 

‘’ Χαρά, που είναι σαν σφραγίδα για τον χριστιανό. Ένας χριστιανός χωρίς χαρά ή δεν είναι χριστιανός ή είναι άρρωστος. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση ! Δεν μπορεί να παρασταίνει τον υγιή ! Ένας υγιής χριστιανός είναι ένας χαρούμενος χριστιανός. Είπα κάποτε ότι υπάρχουν χριστιανοί με όψη …ξυνή. Πάντα μ’ αυτή την κατηφή όψη ! Μερικές ψυχές είναι κι αυτές έτσι, κι αυτό είναι κακό !  Αυτοί δεν είναι χριστιανοί. Η χαρά είναι ένα είδος σφραγίδας του χριστιανού. Ακόμα και στον πόνο, σε συμφορές, ακόμα και σε διωγμούς’’.

‘’Ο μεγάλος ξεχασμένος στη ζωή μας ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω –αλλά δεν θα το κάνω, λοιπόν ! Να σας ρωτήσω : πόσοι από σας προσεύχεστε στο Άγιο Πνεύμα ; Μη σηκώνετε το χέρι … Αυτός είναι ο μεγάλος ξεχασμένος, ο μεγάλος ξεχασμένος ! Κι Αυτός είναι η δωρεά, η δωρεά που μας χαρίζει ειρήνη, μας διδάσκει ν’ αγαπάμε και μας γεμίζει χαρά. Στην προσευχή παρακαλούμε τον Κύριο : ‘Φύλαξε τη δωρεά σου’. Ζητάμε τη χάρη ο Κύριος να διατηρήσει το Άγιο Πνεύμα μέσα μας. Ο Κύριος ας μας δώσει αυτή τη χάρη να φυλάμε πάντα μέσα μας το Άγιο Πνεύμα, το Πνεύμα που μας μαθαίνει ν’ αγαπάμε, μας γεμίζει χαρά και μας δίνει ειρήνη’’.