Μεγάλος Αδελφός

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

                                                                Chapelle Sixtine

                                                    Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

 

Ο Ιησούς, σαράντα μέρες μετά τη γέννησή του, οδηγήθηκε στον Ναό. Η Μαρία και ο Ιωσήφ τον έφεραν εκεί για να τον παρουσιάσουν στον Θεό. Σήμερα, στη γιορτή της βάπτισης του Κυρίου, εσείς, οι γονείς, φέρνετε τα παιδιά σας για να λάβουν το βάπτισμα, για να λάβουν αυτό που είχατε ζητήσει στην αρχή, όταν σας έθεσα την πρώτη ερώτηση : « Την πίστη. Θέλω την πίστη για το παιδί μου». Έτσι, η πίστη μεταδίδεται από τη μία γενιά στην άλλη, σαν μια αλυσίδα, μέσα  στον χρόνο.

Αυτά τα μικρά αγόρια και κορίτσια, αργότερα, θα πάρουν τη θέση σας με ένα άλλο παιδί – τα εγγόνια σας – και θα ζητήσουν το ίδιο πράγμα : την πίστη. Την πίστη που μας τη δίνει το βάπτισμα. Την πίστη που το Άγιο Πνεύμα φέρνει σήμερα μέσα στην καρδιά, στην ψυχή, στη ζωή των παιδιών σας.

Ζητήσατε την πίστη. Η Εκκλησία, όταν θα σας παραδώσει την αναμμένη λαμπάδα, θα σας πει να προφυλάσσετε την πίστη σ’ αυτά τα παιδιά. Και τέλος μην ξεχνάτε, πως η μεγαλύτερη κληρονομιά που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας είναι η πίστη. Προσπαθήστε να μη χαθεί, να την αυξήσετε και να την αφήσετε ως κληρονομιά.

Εύχομαι σήμερα, αυτή τη χαρούμενη για σας μέρα : σας εύχομαι να είστε ικανοί να μεγαλώσετε αυτά τα παιδιά μέσα στην πίστη και η μεγαλύτερη κληρονομιά που θα δεχτούν από σας να είναι αυτή ακριβώς η πίστη.

Και μια λέξη μόνο : όταν ένα παιδί κλαίει επειδή πεινάει, λέω στις μητέρες : αν το παιδί σου πεινάει, δώσε του να φάει εδώ, εντελώς ελεύθερα.